Guld och Silver på NM 2016
2016-09-26 19:53
Tog medaljer i NM

Guld till Felix Holgersson och silver till Hanna Rydén. Där har ni TK Levos fina facit när nordiska mästerskapet i trampolin avgjordes Danmark.
– Det känns riktigt bra, säger 16-årige Felix efter sin första NM-titel.

Relaterat

Felix Holgersson och Hanna Rydén, båda tävlande för Lidköpingsklubben TK Levo tog varsin medalj när nordiska mästerskapen avgjordes i Danmark.

TK Levo åkte till danska Vejle med högt ställda förhoppningar på sina fyra deltagare – Sofia Redman, Jonatan Karlsson, Hanna Rydén och Felix Holgersson.
Tävlingssäsongen är i sitt slutskede och NM är något av säsongens höjdpunkt. Alla fyra har under året varit i finaler i Svenska cupen och satt flera personliga rekord.

Och Lidköpingsklubben fick med sig två medaljer hem. I Felix sista start i juniorklassen var han säkerheten själv.
Hans 95,060 var högsta kvalpoängen av alla 27 startande i klassen. De åtta bästa till final där alla startade på noll.
Felix Holgersson valde där en något svårare serie än i kvalet och fick utdelning.

Serien var perfekt och hans 54,150 var hela tre poäng före tvåan.
– Det kändes bra redan innan tävlingen och jag känner att jag är i bra form. Visste att jag hade medaljchans och det känns riktigt bra att få ta ett guld, säger han.
Hanna tävlade i damernas seniorklass och var fyra efter kvalet på den fjärde bästa poängen med sina 86,785. I finalen svarade hon för en väldigt fin insats och hennes poäng 47,170 räckte till en silvermedalj.

Hanna bor numera i Stockholm och kommer att tävla för TK Levo året ut.
Jonatan Karlsson tog en 15:e plats i juniorklassen med poängen 81,310. Sofia Redman var NM-debutant och kom tolva i juniorklassen på 78,110.