Framgångar på Internationella Frivolten Cup i Herrljunga
2018-05-15 23:21
Lucas Kjellén slog till med personligt rekord segrade i klassen pojkar 15-16
Sedan 35 år tillbaka arrangeras en av Europas största klubbtävlingar i trampolin och DMT under Kristi Himmelsfärdshelgen i Herrljunga, Frivolten Cup. Återigen var det en stor tävling med flera hundra starter från 8 olika länder.

För TK Levo är det tradition att åka till denna roliga tävling med internationella klasser och i år var inget undantag, 13 gymnaster från Lidköping tävlade under de två tävlingsdagarna. För en del var det första gången och flera har varit med och tävlat förut.

Den ädlaste valören fick Lucas Kjellén ta emot i klass Pojkar 15-16 år. Lucas genomförde 3 starka serier (30 övningar) och hade ledningen inför finalen, där han senare slog till med personligt rekord på 50,240 och segrade med en marginal på femhundradelar. Starkt gjort! I samma klass var även Alvin Olsson i final och placerade sig på en fin 5:e plats.

I herrklassen ställde Jonatan Karlsson, Felix Holgersson och Oscar Smith upp. Jonatan slutade på en fin 13:e plats och Oscar levererade ett mycket fint kval med poängen 108,040 där han tog ledningen inför finalen. I finalen beslutade Oscar att prova sin något svårare kombination då han redan klarat kvalpoäng för kommande mästerskap, men misslyckades tyvärr. Felix Holgersson har haft det tyngre period, och lyckades för första gången för säsongen kvala med 105,325 som fjärde bästa poäng. I finalen missade även Felix och slutade där 5:a efter Oscar som kom 4:a.

Sofia Redman tog sig till final i Junior flickor och slutade på 8:e plats och i Pojkar 13-14 var Oliver Arthursson i final och körde igenom fint och tog en 5:e plats. I DMT herrar kom Jonatan Karlsson på en 7:e plats.

Nu ser alla fram emot nästa tävling som är i Borås om 2 veckor, nu hinner man finslipa och kanske korrigera sina serier fram tills dess. GRATTIS TILL ER ALLA FÖR ERA FINA INSATSER OCH FÖR DET JOBB NI LÄGGER NED I TRÄNINGSHALLEN!