Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

Trampolin är en gren inom gymnastiken och ingår i Gymnastikförbundet, ett av Sveriges största förbund, där man använder sig av en stor studsmatta 3x5 meter för att utföra avancerade volter och skruvar.

Grenen är sedan år 2000 fullvärdig olympisk gren. Där utöver arrangeras EM och VM vartannat år alternerat, samt en världscup serie som löper över två år i taget med final på hösten jämna år.

Inom grenen finns ytterligare två discipliner som ännu inte är olympiska, men som finns med på VM och EM och även Levo Cup. Synkron trampolin är när två gymnaster samtidigt på var sin trampolin ska utföra samma hopp och landa så lika som möjligt. Dubbel-trampett är ett mellanting mellan den större trampolinen och en vanlig trampett. Gymnasten springer fram till redskapet och utför två hopp och landar på en tjock landningsmatta.

I alla tre grenar gäller det för gymnasten att utföra så stilrena, höga, kontrollerade och svåra övningar som möjligt. Detta ställer höga krav på styrka, smidighet och koordination. Det är mycket spektakulärt och sevärt med trampolin hoppning på hög nivå. Det snurrar ordentligt när de bästa gymnasterna utför dubbel- och trippelvolter på 7-8 meters höjd över golvet.

På Gymnastikförbundets hemsida läggs det löpande ut info om tävlingar, resultat mm.

Titta gärna på följande länk:  http://www.gymnastik.se/Tavling/Trampolin/

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Samverkan med Lidköpingsgymnasterna
2019-10-13 17:57

Till tävlingshoppare:
Vi startar samverkan med Lidköpingsgymnasterna!
På lördag den 19 oktober kommer de till Levohallen och vi har en träningsförmiddag tillsammans. Vi tränar gemensamt (vi bjuder på smörgås till ungdomarna) kl: 10-14 och tränar airfloor/track, trampolin, DMT och bara umgås och har kul. Tränare från båda föreningarna kommer vara på plats. Vore förstås roligt om så många föräldrar som möjligt kommer oxå, vi tänkte passa på att gå igenom Levo Cup när vi ändå är samlade tillsammans!

Anmäl er till era tränare Per & Tony senast tors 17/10.

Sommarläger på TK Levo
2019-06-10 19:04
Hej på er!
Nu ligger anmälan till vårt sommarläger öppen för barn och ungdomar som vill hoppa trampolin i tre dagar, mer information och länk till anmälan under fliken Sommaläger högst upp på sidan.
Välkomna!
INFORMATION ÖPPEN SÖNDAGSHOPPNING!
2019-06-09 15:39

Nu är den öppna hoppningen på söndagar igång igen. Vi fortsätter med samma tider denna terminen: Välkommna kl 14:00-15:00 eller 15:00-16:00 välj det som passar bäst. Det kostar 60 kr per person och timme. Det går att betala kontant eller med swish

Framgångsrik säsongsstart på UVGK Cup
2019-03-27 22:16
Levos härliga tävlingsgäng på säsongens första Svenska Cupen tävling

Tävlingssäsongen för trampolingymnasterna i TK LEVO inleddes helgen 22-23 mars i Upplands Väsby med den första deltävlingen av säsongens totalt fyra i Svenska Cupen.

TK LEVOS tävlingstrupp uppgick till 13 gymnaster som tävlade i de tre klasserna Individuell trampolin, Synkroniserad trampolin och DMT (Dubble mini trampoline).

TK LEVO lyckades återigen ta hem priset för bästa lag i trampolin.

Tävlingsresultat TK LEVO Svenska Cupen deltävling 1

Individuell trampolin

Klass 1 damer: 1:a Sofia Redman

Klass 2 herrar: 2:a Vilhelm Edhammer, 3:a Gustav Andersson

Synkroniserad trampolin

Klass Damer: 1:a Sofia Redman & Linnéa Larsson (Klippans GK)

Klass Herrar: 1:a Alvin Olsson & Hugo Salomonsson, 2:a Gustav Andersson & Pontus Lindblom

Dubble mini trampoline (DMT)

Klass 1 herrar: 3:a Lucas Kjellén

Klass 2 herrar: 3:a Vilhelm Edhammer

Övriga tävlande från TK LEVO var Liam Bayard, Linus Sjöholm, Aron Sjömark, Albin Persson, Malte Drougge, och Oliver Artursson.

Nästa tävling för Lidköpingsgymnasterna blir Junior & ungdoms SM som arrangeras av TK LEVO i Lidköping den 27 april.

Extra Årsmöte 21 mars
2019-03-04 19:47
Vi kallar till extra årsmöte för att gå igenom de dokument som inte var klara till det ordinarie årsmötet.
Kom och gå igenom våra sista årsmötes-punkterna och ansvarsfriheten för styrelsen. Vi räknar med att det tar ca 30 minuter, naturligtvis finns vi på plats för frågor!

/Styrelsen