Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

Trampolin är en gren inom gymnastiken och ingår i Gymnastikförbundet, ett av Sveriges största förbund, där man använder sig av en stor studsmatta 3x5 meter för att utföra avancerade volter och skruvar.

Grenen är sedan år 2000 fullvärdig olympisk gren. Där utöver arrangeras EM och VM vartannat år alternerat, samt en världscup serie som löper över två år i taget med final på hösten jämna år.

Inom grenen finns ytterligare två discipliner som ännu inte är olympiska, men som finns med på VM och EM och även Levo Cup. Synkron trampolin är när två gymnaster samtidigt på var sin trampolin ska utföra samma hopp och landa så lika som möjligt. Dubbel-trampett är ett mellanting mellan den större trampolinen och en vanlig trampett. Gymnasten springer fram till redskapet och utför två hopp och landar på en tjock landningsmatta.

I alla tre grenar gäller det för gymnasten att utföra så stilrena, höga, kontrollerade och svåra övningar som möjligt. Detta ställer höga krav på styrka, smidighet och koordination. Det är mycket spektakulärt och sevärt med trampolin hoppning på hög nivå. Det snurrar ordentligt när de bästa gymnasterna utför dubbel- och trippelvolter på 7-8 meters höjd över golvet.

På Gymnastikförbundets hemsida läggs det löpande ut info om tävlingar, resultat mm.

Titta gärna på följande länk:  http://www.gymnastik.se/Tavling/Trampolin/

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Öppen hoppning inställd 20/3 pga ÅRSMÖTE
2022-03-04 19:52

Då vi i föreningen har vårt årsmöte den 20/3 ställs öppen söndagshoppning in.

Välkomna igen veckan efter!

Nya dokument i dokumentbanken
2021-03-21 12:33

Hej! Nu har vi lagt till lite nya dokument i dokumentbanken, bla introduktion för nya, skadeanmälan till försäkringsbolag, se flik "Dokument".

Uppdatering om Covid-19
2020-11-23 20:44
Vi i Trampolinklubben Levo följer naturligtvis de regler och riktlinjer som gäller för att hindra spridning av Corona. Idag kom riktlinjer från Gymnastikförbundet, som i sin tur följer RF och FHM.
Styrelse och tränare har idag beslutat att fortsätta ha träningen igång för grupperna, med undantag för de som är födda 2005 och tidigare enligt gällande riktlinjer för vår region.

För att våra barn skall få möjlighet att träna ber vi er:

1. Alla måste vara symptomfria för att komma till hallen.
2. Alla har med sig egen vattenflaska, använd inte glasen i köket.
3. Alla tvättar sina händer, ledare kan säga till barnen att tvätta en extra gång.
4. Alla byter om hemma, vi använder inte omklädningsrum.
5. Ha i åtanke att barnen bör informeras om att man håller avstånd, både mot ledare och mot andra barn. Det är 1-1,5m som gäller och våra ledare kommer inte kunna handpassa.

Dessa regler gäller tom 13 december, men kan komma att ändras på kort varsel.
Vi tar julledighet söndag den 13/12. Hoppa Lätt grupperna har sitt sista pass den 14/12.
Information om ny termin kommer längre fram.

Vi ses & var rädda om varandra!

Tränarna & Styrelsen
TRÄNINGAR OCH COVID-19
2020-04-26 12:54
Hej!
Det kommer hela tiden ny information kring Corona-viruset i alla nyhetskanaler och vi i Levo förhåller oss till råd från Folkhälsomyndigheten.

Vi har beslutat att samtliga träningsgrupper fortsätter som planerat tills vidare.
Det innebär att alla grupper kör ordinarie träningar, men att man naturligtvis stannar hemma om man har minsta tecken på förkylning, hosta, feber eller sämre allmäntillstånd.

Vi har handsprit i hallen. Vänligen var noga med att tvätta händerna ofta, längre än vanligt och i varmt vatten. Man har egen vattenflaska med sig till träningen.

Den öppna söndagshoppningen för de som inte är medlemmar är INSTÄLLD tillsvidare.

Om det blir förändringar att en eller flera träningar blir inställda, så vi ber er kolla er mail för information, då skickar vi ut information.

Följ oss gärna på Facebook och instagram där vi försöker skriva ut information!

/Styrelsen
Levo Cup 2020 INSTÄLLT
2020-03-14 08:28
Hej!
Vi i Trampolinklubben Levo har tillsammans fattat beslut att ställa in Levo Cup sista helgen i mars pga Covid-19 (Coronavirus). Vi vill följa Folkhälsomyndighetens råd och på bästa sätt tolka det som händer omkring oss med andra inställda arrangemang.

Vi tycker naturligtvis att det är tråkigt men anser inte att vi varken kan eller vill riskera att dels få ställa in på kortare varsel ifall läget ändras eller dels vara en del i ökad spridning.

Vi hoppas på förståelse för vårt beslut och vår ambition är att försöka anordna tävlingen längre fram i år.

Vi ber att få återkomma när det är aktuellt igen. Hänvisningar finns på Gymnastikförbundets hemsida.

Styrelsen Trampolinklubben Levo tillsammans med arrangör Gymnastikförbundet

Vi planerar i stället att städa och organisera om i förrådet i hallen. Vi har nu hyrt yta och behöver göra i ordning där. Vi återkommer med information kring det.

Styrelsen Trampolinklubben Levo